19 december 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.00 vid en kontroll på Malmgatan i Norrköping upptäckte en polispatrull att en större folksamling och ett 70-tal fordon hade samlats. Detta efter ett upprop på sociala medier. På platsen fanns berusade personer och några sköt fyrverkerier. Polisen bedömde att det rörde sig om en offentlig tillställning och beslut fattades av polismyndigheten om att den offentliga tillställningen skulle upplösas. Efter ca 30 minuter var tillställningen upplöst och alla fordon hade lämnat området.Detta gick lungt och städat och ingen frihetsberövades. 

Polisen har påbörjat en utredning om brott mot ordningslagen och ett utredningsarbete som syftar till att utreda vem som är anordnare har påbörjats. Ännu finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.