02 december 21:19, Bedrägeri, Göteborg

Under eftermiddagen och kvällen har tre olika bedrägeri blvit kända för polisen som rör det som vanligtvis brukar kallas "åldringsbrott".

Tidsangivelserna nedan är när polisen får vetskap:

Kl 17.05: En kvinna född -26 boende på Bangatan i Göteborg får ett telefonsamtal från "Ikano bank". Hon är inte kund där men uppges ha ett lån på banken på 100 000:-. Kvinnan fattar misstankar och brottet/händelsen avbryts av kvinnan. Polis på plats. Anmälan försök till bedrägeri.

Kl 17.09: En kvinna född-35 får ett telefonsamtal där telefonören, en kvinna uppger att en man ska komma och hämta bankkortet i offrets bostad på Timjansgatan. Offret/den äldre kvinna kontaktar sin dotter och kortet lämnas aldrig ut. Mannen som skulle hämta kortet ska ha varit på plats. polis tillkallas men mannen är borta. Anm,älan försök till bedrägeri.

Kl 17.18:En kvinna född -36, boende på Seldonsgatan får besök från "ComHem" för att hjälpa till med tv:n. Det är en kvinna som kommer på besök. Kvinna går till TV:n och befinner sig där en stund sedan lämnar hon bostaden. Offret ringer då upp ComHem och frågar om de skickat någon till henne, vilket de inte gjort. Polis tillkallas. Oklart om något saknas i bostaden. Offret var vid tillfället mycket förvirrad och stressad av händelsen.

Det finns tyvärr anledning att tro att fler äldre personer kan ha blivit utsatta för denna typ av brott. Polisen vill därför varna för alla typer av kontakter per telefon eller i bostaden som inte är kända och kontrollerade i förväg. Ta kontakt med era äldre anhöriga och gör dem medvetna om att denna typ av brottslighet tyvärr pågår. Vid minsta misstanke kontakta polisen! Vid akuta fall på 112 och i övriga fall på 114 14.  

 

  

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.