För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Uppdaterad 20 december 09:32

20 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 18.20 Borås, stöld alt.rån
Tre stycken pojkar befinner sig vid Engelbrektskolan, Hornsgatan då en personbil rullar upp bredvid dem. De tre pojkarna blir hotade av två män i tjugoårsåldern i bilen som säger åt pojkarna att lämna över sina mobiltelefoner, vilket pojkarna gör. Därefter försvinner bilen från platsen. Ingen gripen. Inga kända personskador.

Kl 23.04 Göteborg, mord/dråp-omrubricerat till grov misshandel
Polis larmas till en lokal på Exportgatan där det ska ha varit bråk i en lokal där det pågår en fest. Någon uppges vara skadad, möjligen knivskadad. Totalt ca 30 personer på festen. Flera polispatruller åker till platsen.
På plats är det väldigt rörigt men folk som tagit sig ut ur lokalen och polisen finner även en eller två med skador. Ambulans på plats omhändertar någon person som ska till sjukhus. Den skadade uppges ha någon huvudskada och vara "lätt knivskuren".

Polisen uppskattar att det fanns mellan 50-60 personer på plats när man anländer men att merparten försvinner när polis anländer. En polisman går fram för att dela på några av de som är kvar på platsen som fortsätter att bråka. Han blir då attackerad med kniv och knivskuren i underarm, en till två gånger. Polismannen blir omedelbart omhändertagen av ambulanspersonal och avförs mot sjukhus. En gärningsman kan gripas strax därefter. Polisen beslagtar även en kniv som möjligen använts vid tillfället. En förundersökning inleds med rubricering försök till mord. 

Polismannens tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt. Han befinner sig fortfarande på sjukhus. Gärningsmannen har hörts av polis och blev efter förhör anhållen av åklagare, dock med förändrad brottsrubricering till grov misshandel.
Ytterligare en anmälan har upprättats då det gäller grov misshandel då det gäller den person som först anträffades. Ingen gripen i det ärendet. 

Regionpolischef Klas Johansson kommenterar ovan händelse i text under uppdatering.

Kl 00.00 Trollhättan, tre gripna för stöld från bil
Polisen får in uppgifter om att det pågår en stöld från en personbil vid Östra Margaretavägen. På plats finns tre personer som troligen håller på att plocka bort en katalysator från bilen. Bilen har lyfts upp och två personer finns under bilen medan en tredje håller vakt. Polis anländer och ertappar då de tre gärningsmännen på plats. Samtliga grips. 

Kl 00.09 Skövde, grov misshandel
Polis och ambulans larmas till en bostad vid Klagstorpsvägen. Ett flertal personer uppges ha tagit sig in i lägenheten och det har uppstått någon typ av bråk där minst en person ska vara skadad. Någon, möjligen den skadade har lyckats ta sig ut och larma polis. De som pekas ut som gärningsmän ska ha lämnat i en bil eller två bilar. En polispatrull upptäcker en av dessa bilar som lämnat under färd och kan stoppa den. Det finns fyra personer i den stoppade bilen, samtliga grips.

Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. De skadade har huvudskador och avförs till sjukhus för undersökning, oklart skadeläge. Den stoppade bilen beslagtagen. I bilen anträffas möjliga brottsverktyg.    

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.