20 december 07:43, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har också utfört flertalet kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon misstanke om brott.

Här följer ett urval av nattens ärenden:

01:19 Drograttfylleri mm, Östersund
Polisen beordras till en adress i centrala Östersund med anledning av en pågående bilstöld. När patrullen kommer till platsen har personbilen kolliderat med bland annat flera husfasader i närheten.

Personen som misstänks ha kört bilen, en man i 45-årsåldern, försöker avvika från platsen. Han medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Han misstänks förutom drograttfylleri och ringa narkotikabrott även för olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

03:13 Trafikolycka, Östersund
Polisen larmas om en trafikolycka mellan Östersund och Rannåsen. Enligt tillgängliga uppgifter är tre personer inblandade i en olycka där en personbil har kört i diket.

Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. En anmälan upprättas gällande grovt rattfylleri och mannen får sitt körkort omhändertaget. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.