20 december 08:28, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.48 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Norrköpingsvägen i Finspång. enligt larmet ska en bilist ha kört rakt över rondellen och sedan lagt sig på sidan. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om vårdslöshet i trafik, en man i 25-årsåldern är misstänkt. Bilen bärgades. Ingen person skadades.

01.18 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Viringe, Mjölby blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Föraren fick följa med för provtagning och förhör och bilen togs i beslag för ett eventuellt förverkande.

02.32 i samband med en rutinkontroll av en person i Kisa blev han, en man i 20-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.