20 december 08:28, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.36 samtal till polisen om inbrottslarm från en skola i Borgmästarhagen i Nyköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att någon hade krossat en glasruta på skolan, men ingen har varit inne i lokalerna och inget verkar vara stulet. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse. Det finns ingen misstänkt, trots spårning med hund från brottsplatsen.

02.06 i samband med en personkontroll i Mariefred blev en man i 20-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. han fick följa med polisen för en provtagning och ett förhör.

03.34 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Näshulta, Eskilstuna. Visade sig vara en panncentral på en lantgård som brunnit. Det finns ingen misstanke om brott och därmed ingen åtgärd från polisen.

05.13 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Ärla, Eskilstuna. Visade sig vara en flispanna som tagit eld, sannolikt på grund av något tekniskt fel. Det finns ingen misstanke om brott och därmed ingen åtgärd från polisen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.