20 december 09:18, Uppdatering, Västra Götalands län

Regionpolischef Klas Johansson kommenderar gårdagens händelse där en polisman blvit knivskuren i underarmen vid polisingripande.

Att ge sig på en polis som gör sitt jobb är oförsvarbart. Det gör mig uppriktigt förbannad och mycket illa berörd. 

En av våra poliser blev knivskuren i armen i samband med ett ingripande på Hisingen i går kväll. Han opererades under natten och läget är nu stabilt, tack och lov. Gärningsmannen är gripen och anhållen och de kollegor som var på platsen har tagits om hand och fått stöd för att bearbeta händelsen. 

Mina varmaste tankar går till vår kollega och hans närmaste. Detta är inget man ska behöva uppleva på sitt arbete, oavsett vilket yrke man har valt. Vi finns till för att upprätthålla ordning och säkerhet i samhället och det ska vi kunna göra utan att bli angripna eller skadade. Jag vet att vårt yrke är förenat med risker. Ändå blir jag oerhört illa berörd och rent ut sagt förbannad när någon ger dig på en polisanställd. 

Klas Johansson
Regionpolischef Väst

 

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.