Uppdaterad 21 december 10:11

20 december 12:16, Övrigt, Norrköping

Livlös person anträffades i polisarresten Norrköping.

Strax före klockan 06 på söndagsmorgonen anträffades en livlös person i polisens arrest i polishuset i Norrköping. Flera polisanställda påbörjade upplivningsförsök och ambulans tillkallades omedelbart.

När ambulansen anlänt fördes personen till sjukhus, men livet gick inte att rädda och läkare förklarade personen avliden under morgonen.

Den avlidne var frihetsberövad. Av vilken anledning lämnas inte ut av polisen. Den avlidnes närmaste anhöriga är underrättade under förmiddagen.

En förundersökning om tjänstefel inleddes tidigt i morse av åklagare på särskilda åklagarkammaren. Den aktuella arresten har spärrats av efter besluta av samma åklagare och kriminaltekniker har under förmiddagen genomfört en kriminalteknisk undersökning.

UPPDATERING måndag 21/12:

Lokalpolisområdeschef Peter Wahlberg finns tillgänglig för frågor om söndagens händelse där en man avled i arresten i Norrköping. Intervjuer kan göras via telefon eller på plats från klockan 11 idag. Utredningen leds fortsatt av åklagare på Särskilda Åklagarkammaren vilket gör att frågor om detaljer i utredningen hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Kontaktperson: Peter Wahlberg, chef lokalpolisområde Norrköping. 
Telefon: 010-566 55 20.
Tid: från klockan 11.00 idag måndag 21 december.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.