21 december 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:14 Polisen larmades då en man skulle ha hotat en annan man med ett vapenliknande föremål utomhus i Hageby, Norrköping. En anmälan gällande grovt olaga hot upprättades. Mannen som uppgav att han hade blivit hotad var kraftigt berusad vilket gjorde att förhör inte kunde hållas.

23:07 Polisen larmades om ett rån i Malmslätt, Linköping. En man, som är i 25-årsåldern, åkte bil och stannade till på en parkering där tre personer såg ut att vara i behov av hjälp. När mannen klev ur bilen blev han misshandlad av de okända gärningspersonerna. Mannen blev rånad på sina tillhörigheter samt bilen han färdades i. Händelsen rubriceras som grovt rån. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. Polisens presstjänst har inga uppgifter om mannens eventuella skador. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Malmslätt som kan kopplas samman med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

02:17 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Sjökumla, Motala, med anledning av en brand. Två parkerade bilar vid en verkstad brann, det fanns ingen spridningsrisk. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.