21 december 13:36, Motorfordon, stöld, Södermanlands län

Tre katalysatorstölder i Södermanland.

Någon gång under natten mellan söndag och måndag har tre katalysatorstölder inträffat i Södermanland. Två stycken i Eskilstuna på Karl Hovbergsgatan och Lagmansgatan samt en i Nyköping på Östra Kvarngatan. I alla tre fallen har bilmodellen varit Toyota Prius. Polisen kommer genomföra brottsplatsundersökningar och tre separata anmälningar om stöld kommer skrivas. I nuläget finns ingen misstänkt.

När det gäller dessa typer av brott, och på grund av det snabba tillvägagångssättet, behöver polisen allmänhetens hjälp. Brottet kan ske var som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Var uppmärksam och kontakta polisen, antingen via 112 om brottet är pågående eller via 114 14 om du observerat något.

Stöld av bildelar - så skyddar du dig:

* Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

* DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så det syns att din bil är märkt med MärkDNA.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.