21 december 20:57, Misshandel, grov, Katrineholm

Man gripen för brott mot kvinna.

16.45 samtal till polisen om att en man skulle ha misshandlat en kvinna i Katrineholm, genom slag i ansiktet.

17.16 polisen åkte hem till den drabbade kvinnan för att utreda vad som hänt.

20.30 polisen har nu påbörjat en utredning om flera brott som den drabbade kvinnan ska ha utsatts för. Initialt har polisen misstanke om att kvinnan har utsatts för grov misshandel, misshandel vid upprepade tillfällen som rubriceras som grov kvinnofridskränkning samt minst två fall av olaga hot.

Den som misstänks för dessa brott är en man i 50-årsåldern och han och den drabbade kvinnan ska ha haft en relation. Med anledning av misstankarna mot mannen gjorde polisen ett hembesök hos mannen och grep honom för dessa brott. Han är i skrivande stund gripen och kommer att förhöras under kvällen och därefter kommer åklagare att ta ställning till om mannen ska anhållas.

Polisen arbetar under kvällen även med att hålla förhör med den drabbade kvinnan och eventuellt andra som kan ha uppgifter till nytta för utredningen.

Utredningen leds av åklagare och frågor om utredningsläget kan från och med morgondagen ställas till åklagaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.