22 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen arbetar Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

21.39 Uddevalla, misshandel
På Stora Hellevigsgatan har en man i 60-årsåldern blivit nerslagen och fått skador i ansiktet. Mannen förs till sjukhus i ambulans. En bil med två personer i lämnade platsen men kunde efter en stund stoppas av polisen. En man och kvinna i 40-årsåldern som färdades i bilen grips misstänkta för misshandeln.

23.50 Göteborg, bilbrand
På Paprikagatan har en bil börjat brinna. Någon har anlagt brand i passagerarsätet på en olåst bil. Branden har nästan självdött då man stängt dörren till bilen. Dock en del skador inne i bilen. Anmälan om skadegörelse genom brand.

00.15 Vänersborg, brand
Larm om brand i en lägenhet på Poppelvägen. Lägenheten ligger i bottenplan och det har brunnit rejält. En man och en kvinna boende i lägenheten har gripits misstänkta för mordbrand. Båda är i 55-årsåldern. Mannen hade andats in rök och fick åka med ambulansen till sjukhus för kontroll. Lägenheten avspärrad för en teknisk undersökning.

03.05 Uddevalla, rattfylleri
Vid Rotviksbro försöker en bilist smita från en trafikkontroll. Efter ett kortare förföljande stoppas dock bilen och föraren, en man i 45-årsåldern, misstänks för rattfylleri, drograttfylleri samt olovlig körning. Han tas med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.