22 december 06:52, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:08 Polisen beordrades till Brandkärr i Nyköping med anledning av en mopedstöld. En tonårig kille hade blivit bestulen på sin moped av en annan tonårig kille. Mopedägaren lyckades senare ta tillbaka mopeden. Flera polispatruller involverades i ärendet. En tonårig kille greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Senare under natten hävdes gripandet, men misstankarna kvarstår. I samband med mopedstölden ska ytterligare en tonårig kille ha varit inblandad, han ska ha misshandlat mopedägaren i samband med mopedstölden. En anmälan om misshandel upprättades. I samband med detta ska ingen person ha varit i behov av ambulansvård.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.