22 december 15:40, Larm Överfall, Eksjö

Man greps efter överfallslarm.

13.06 polisen fick överfallslarm från en livsmedelsbutik i Eksjö. Polisen ringde till butiken och åkte samtidigt mot platsen.

När polisen fått kontakt med butiken fick man veta att en väktare brottades med en person, det vill säga att larmet var skarpt.

13.12 polisen är framme vid butiken och påbörjar en insats.

15.14 det som hittills har framkommit är att väktaren skulle avvisa en person som hade betett sig illa i butiken, bland annat genom att filma på ett icke tillåtet sätt. I samband med avvisandet försökte den misstänkte ta väktarens batong. Den misstänkte ska också ha sparkat på väktaren och misstänks därför för våld mot tjänsteman. När polisen kom till platsen satte sig den misstänkte till motvärn och försökte med våld att förhindra poliserna att gripa och ta med sig mannen. Han betvingades och blev då också misstänkt för våldsamt motstånd.

Den misstänkte är en man i 25-årsåldern och han greps som misstänkt för dessa brott. Han kommer att förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

Uppdatering: åklagaren hävde gripandet vid 22-tiden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.