Uppdaterad 22 december 17:20

22 december 16:31, Rån väpnat, Göteborg

Larm om ett rån vid Hammarkullen. En person uppges ha fått knivskador.

SOS uppgifter:
En person larmar via SOS om att ett rån ska ha ägt rum vid Hammarkulletorget. I samband med detta ska någon ha fått en eller flera knivskador. Oklart skadeläge. Anmälaren befinner sig vid den skadade och ska ha varit närvarande när rånet/knivskärningen ägt rum. Gärningsmannen uppges varit maskerad och ska ha lämnat platsen till fots. Den skadade uppges vara en ung man i 20-årsåldern. Gärningsmannen uppges endast ha kommit över en keps.   

Polis och ambulans larmas till platsen.

Kl 16.44: Polis, ambulans på plats.

Den skadade uppges stå upp och vara talbar. Ambulanspersonal på plats undersöker den skadade. Ytterligare polispatruller på plats. Den skadade avförs med hjälp av ambulans. Polis följer med ambulansen för att om möjligt få fram fler uppgifter kring händelsen och gärningsmannen.

Skadeläge, den skadade har fått motta ett flertal hugg/stick mot kroppen och armar. Skadeläget totalt oklart. Brottsrubricering för tillfället, grovt rån. Polisen söker den exakta brottsplatsen.

Polis har sökt i närområdet men ingen har kunnat gripas. Anmälan upprättas. Insatsen på plats avslutas.      

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.