Uppdaterad 29 december 14:52

22 december 21:30, Våldtäkt, försök, Västerås

Hundrastande kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök.

En kvinna ringde polisen under kvällen och berättade att hon blivit överfallen utomhus i Västerås.

En patrull beordrades till kvinnan som berättade att hon vid 21:30-tiden rastade sin hund av större modell i området Viksäng i Västerås. När hon gick in i skogen mittemot Tanka-stationen på Kaserngatan överfölls hon av en man som tryckte upp henne mot ett träd och försökte lossa på hennes kläder. Gärningsmannen avbröt gärningen och lämnade platsen då kvinnans hund började skälla.

En anmälan har upprättats och brottsrubriceringen är försök till våldtäkt. Utöver förhör vidtas ett flertal utredningsåtgärder så som spårsäkring och beslag. För att söka efter spår har även hundpatrull använts.

För att inte påverka utredningen går polisen i nuläget inte ut med signalementsuppgifter avseende gärningsmannen.

Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från platsen. Tips kan lämnas på telefonnummer 114 14

Uppdatering 29/12 klockan 14:52

Polisen är fortsatt väldigt angelägna om tips och iakttagelser som kan ha gjorts i samband med våldtäktsförsöket som ska ha skett någon gång kring klockan 21:30 den 22 december.

Överfallet inträffade i anslutning till en skogsdunge nära Tanka-stationen på Kaserngatan i Västerås, och den misstänkta gärningsmannen ska ha sprungit från platsen längs med cykelvägen i riktning mot Kunskapsskolan.

Polisen vill komma i kontakt med personer som har rört sig i det här området och kring den här tiden. Ring 114 14 eller 112 vid brådskande ärende.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.