Uppdaterad 23 december 07:54

23 december 04:09, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser i Norrbotten

Kalix

Vid midnatt kom en kvinna till Polisen i Kalix kommun och anmälde att hon utsatts för  någon form av misshandel av en närstående. Polisen åkte  till en utpekad adress . Där greps en man,  initialt misstänkt för grov kvinnofridskränkning alternativt misshandel.

Åklagare ska bestämma om mannen ska anhållas eller släppas på fri fot.

Kvinnan åkte til lsjukhus  för att plåstras om  dokumentera eventuella skador.  De fysiska  skadorna ska vara av lindrig art.

----------------------------------------------------------------------

Luleå

 02 tiden väktare  larmades till en  affärsrörelse på Bergnäset.  Då det visade sig vara ett skarpt larm kallades även polis till platsen. 

I nuläget är det oklart vad som stulits.  Polisen har tagit upp anmälan om stöld genom inbrott och brottsplatsundersökning skall ske.

Uppdatering klockan 07:50 av Maria Linné, RLC, kommunikatör:

00:32 Olovlig körning, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Kalix. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, saknar behörighet att köra - hon saknar körkort. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas. 

05:54 Trafikkontroll, Boden
Polisen har haft en trafikkontroll på Garnisonsgatan i Bodens centrum. Samtliga trafikanter som kontrollerades var utan anmärkning. 

Övrigt: En viltolycka har inträffat i länet under tidig morgon, i Lovvika, Pajala kommun. Inga personskador har uppstått.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.