23 december 05:46, Övrigt, Eksjö

I samband med att en misstänkt man ska gripas avlossar polisen verkanseld. Mannen har avlidit som en följd av sina skador.

Under natten mot onsdag får polisen larm om ett pågående inbrott i Eksjö där en man slår sönder rutor på en fastighet. Klockan är då 03.09. När polispatrullen kommer till platsen träffar de på mannen som då ska gripas. I samband med gripandet uppstår en situation som slutar med att mannen skjuts med så kallad verkanseld.

Mannen skadas svårt och polispatrullen påbörjar första hjälpen samtidigt som de snabbt tar sig till det närliggande sjukhuset. Där får mannen ytterligare vård innan han dödförklaras.

När polis avlossar sitt tjänstevapen ska det enligt rutin anmälas till Särskilda Åklagarkammaren som kommer leda utredningen kring omständigheterna. Så är också gjort i detta fall. Det innebär att detaljer om händelseförloppet inte kan ges i nuläget då det först ska klarläggas i en utredning.

Det finns inga uppgifter om att någon av poliserna skadats fysiskt vid händelsen.

 

Talesperson för media

Jonas Lindell, chef lokalpolisområde Höglandet.

Finns tillgänglig för frågor vid lokalpolisområde Höglandets ordinarie telefonuppkoppling med medier klockan 09.00.

De medier som inte har inloggningsuppgifter ombeds ta kontakt med Tommy Thorngren på telefon 010-566 75 26, alternativt via mejl tommy.thorngren@polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.