Uppdaterad 23 december 07:38

23 december 07:28, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits, två har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.21 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Storgatan i Tranås blev en man i 25-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning samt urkundsförfalskning. Han saknade körkort och visade falsk identitetshandling. Bilen togs i beslag på grund av upprepad trafikbrottslighet.

00.53 samtal från vaktbolag till polisen om att inbrottslarm hade utlöst i en bostad i Nässjö. Polisen åkte till platsen och larmet visade sig vara skarpt. Polisen påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Någon har krossat en glasruta och tagit sig in i bostaden. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning för att säkra spår. Det som saknas är ett jaktgevär och ett par tankkort. Polisen har spanat i området också men inte kunna frihetsberöva någon misstänkt.

03.09 samtal till polisen om glaskrossning  i Eksjö. Se särskild notis.

06.49 SOS-larm till polisen om brand utomhus på riksväg 32 i Eksjö. Räddningstjänsten som åkt till platsen meddelade att en bil börjat brinna under färd. Ingen åtgärd från polisen och ingen misstanke om brott.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.