23 december 16:56, Uppdatering, Umeå

Uppdatering gällande mordförsök i Umeå den 16 december.

På onsdagseftermiddagen den 23 december har tingsrätten i Umeå beslutat att omhäkta den kvinna i 20-årsåldern som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för inblandning i mordförsöket på Liljansberget i Umeå den 16 december.

Tidigare, under den gångna helgen, häktades hon skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsök. Nu är hon häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Kvinnans roll och delaktighet i mordförsöket på Liljansberget har genom utredningen stärkts och hon har med anledning av det idag omhäktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i Västerbotten.

Polisens utredning har visat att bakgrunden till att de inblandade personerna träffas den 16 december är narkotikarelaterat. Det tillhygge som har använts är en kniv.

– Om målsägande inte kommit under vård så snabbt som han gjorde, så hade han troligtvis avlidit, säger David Helgesson på polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.