Uppdaterad 24 december 01:01

23 december 21:32, Detonation, Södertälje

Via SOS Alarm fick polisen samtal om att ljud som beskrevs som en explosion hörts ifrån Glasberga.

Polisen som är på plats har talat om att något har detonerat och skadat en dörr på ett hus i Glasberga.

Enligt de initiala uppgifterna är en person skadad av glassplitter och hon kommer tas hand av ambulanspersonal.

Polisen kommer arbeta med att ta reda på vad som har hänt. Det görs bland annat genom att prata med personer som kan ha sett eller hört något från området.

Uppdatering klockan 21:55
Den dörr som är skadad är en ytterdörr och det ska enligt uppgift även finnas skador på en garagedörr. Polisen har inlett förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse. Den kvinna som är skadad ska ha varit utomhus när hon skadades.

Uppdatering klockan 23:04
Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter, bland annat genomförs dörrknackning i området runt brottsplatsen. Den kvinna som skadades är förd till sjukhus med ambulans.

Uppdatering den 24 december klockan 00:57
Polisens arbete på plats fortgår. Dörrknackningen är genomförd i de bostäder som är i närheten av brottsplatsen. Avspärrningen kring brottsplatsen kvarstår tills arbetet på plats är avslutat. Det skadeläge som finns kring kvinnan som fördes till sjukhus är att hon var vaken och talbar när hon fördes till sjukhus med ambulans.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.