Uppdaterad 24 december 02:42

24 december 01:14, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

22:28 Brand i byggnad, Fränsta

Räddningstjänsten, ambulans och polis skickades till Fränsta där det inkommit larm om brand i byggnad. Då patrullen kom fram visade det sig att personen som bodde i fastigheten hade glömt plast på spisen. Det är oklart i fall någon fick rök i sig och behövde vård. Patrullen skrev anmälan om brand utan misstanke om brott.

22:59 Skadegörelse, bedrägligt beteende, Skönsmon Sundsvall

En taxichaufför ringde polisen då en man höll på att slå sönder hans taxi. Patrull skickades och när de kom fram kunde konstatera skadegörelsen och en man avfördes enligt LOB misstänkt för skadegörelse samt bedrägligt beteende då den misstänkte inte betalat för sin taxiresa. Patrullen har upprättat förhör men inte hållit förhör med tanke på mannens berusningsgrad. 

23:38 Rån, narkotikabrott, grov olovlig körning mm, Lunde Kramfors

Flertalet polisbilar skickades efter ett samtal där en man blivit rånad på sin bil och diverse tillhörigheter. Patrullerna kunde lokaliserade den tillgripna bilen och kund utföra ett kontrollerat stopp. Mannen som är i 30-årsåldern greps på plats och är nu misstänkt för rån, narkotikabrott grov olovlig körning, drograttfylleri. Mannen är förd till polisstationen i Härnösand för vidare utredningsarbete och provtagning. Målsägande som kastade sig ur bilen under färd mår under omständigheterna bra och har fått tillbaka det som vart tillgripet under rånet. Misstänkt var okänd för målsägande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.