24 december 07:11, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning.  

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:17 Trafikolycka Luleå: Polispatrull beordras till Bergviken med anledning av en trafikolycka där en bil kört på en stolpe. Det är oklart om någon skadats i samband med olyckan då inga personer är kvar på platsen. Bilen flyttas så den inte står trafikfarligt till. Platsen fotodokumenteras och vittnen förhörs.

00:35 Brand, Kalix: Polispatrull beordras till Galgbacksvägen där två containrar brinner. Platsen dokumenteras och en anmälan gällande skadegörelse upprättas. Klockan 00:53 inkommer larm om ytterligare en brand i en container, denna gång på Lägergatan. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:32 Viltolycka, Luleå: Personbil kolliderar med älg på E4, Persön. Ambulanspersonal undersöker föraren, men inga personskador rapporteras. Älgen dog vid olyckan och en eftersöksjägare kallas ut för att ta hand om den.

04:30 Viltolycka, Boden: Lastbil kolliderar med älg på riksväg 97 mellan Storsand och Lagnäs. Ingen person skadas. Älgen skadas och en eftersöksjägare kallas ut.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.