Uppdaterad 24 december 13:51

24 december 07:26, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En person har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Personen misstänks för narkotikabrott, innehav.

03:33 Trafikolycka, Nordmaling: Polispatrull beordras till Järnäsvägen där en bil hamnat i diket. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha behövt föras till sjukvård. Det är i nuläget oklart vem som kört bilen. En anmälan gällande trafikolycka, smitning, samt vårdslöshet i trafik upprättas.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ett antal ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Uppdatering 13:46:

06:04 Skadegörelse, Umeå: 

Polispatruller beordras till en adress på Teg där någon slår mot fönster på ett hus.

Personen ska ha lämnat platsen, men en patrull anträffar en man som stämmer in på signalementet i närområdet. Mannen grips.

En fönsterruta på adressen har spruckit och ett bord utanför adressen är trasigt. Patrullen fotodokumenterar och gör en brottsplatsundersökning. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.