25 december 06:58, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:20 Rattfylleri, Luleå: Polispatrull lägger märke till en personbil på Västra Varvsgatan som sladdar och kör mot rött. Patrullen stoppar och kontrollerar bilen. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara berusad och får följa med för provtagning. Föraren saknar behörighet att köra bil.

En anmälan gällande rattfylleri, grov olovlig körning samt brott mot trafikförordningen (ej stannat vid trafiksignal) upprättas.

03:30 Inbrott, Älvsbyn: Polispatrull beordras till Altuna med anledning av ett villainbrott. Okänd gärningsperson/personer har varit in i ett garage och slagit sönder en ruta på en dörr. Det är oklart om något är tillgripet.

Polisen säkrar vissa spår och fotodokumenterar platsen. En anmälan gällande inbrott samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.