25 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God fortsättning - dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

17.10 Lerum, mordbrand.
Larm inkommer beträffande en brand i ett hyreshus på Bryngelsvägen varför Räddningstjänst samt Polis beger sig till platsen.  Visar sig vara ett förråd i källaren som brinner. Branden släcks och ingen behövde utrymmas från sina lägenheter. Oklart i skrivande stund vad som startat branden i nuläget. En teknisk undersökning kommer att äga rum men lite oklart när.

19.49 Trollhättan, inbrottsstöld.
Ett inbrottslarm går från et företag på Industrigatan varför polis kallas till platsen. Finns bilder på en okänd man som rör sig inom det inhägnade området. Väktare kommer till platsen med nyckel och kan låsa upp. Lokalerna genomsöks men ingen påträffas. Hundpatrull får upp ett spår vid staketet där det uppklippt. Hundpatrullen hittar ett antal väskor som ligger gömda på utsidan av området och man kan även gripa en man som stämmer överens med de uppgifter som hittills har kommit fram. Den gripne mannen är i 40 års åldern och han får följa med till stationen för vidare förhör.

20.17 Ale, personrån.
En bilist har fått stopp på sin bil längs Riksväg 45 och efter en stund stannar en annan bil på platsen som målsägande tror stannar för att hjälpa honom. De rånar honom istället och hotar honom med en kniv samt att han får ta emot något slag i samband med rånet. De kommer över lite personliga tillhörigheter och lämnar sedan i nordlig riktning mot Lilla Edet. Polis till plats och tar upp en anmälan samt ser till att hans bil flyttas från platsen då den står lite till hinders.

01.00 Gullspång, våld mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman.
Ambulans blir larmade tillsammans med polis till en adress i Hova där en person behöver vård. I samband med besöket blir en person mycket hotfull och det uppstår ett mindre handgemäng. Man hjälps åt på platsen och kan med gemensamma insatser lugna ner personen ifråga. Ingen kom till fysisk skada men en anmälan har upprättats enligt ovan.

05.39 Göteborg, försök till stöld av el-cykel.
Ett vittne ser hur en person försöker stjäla en cykel som står låst på Prickskyttestigen varför polis kallas dit. Man påträffar personen ifråga och kan avbryta stöldförsöket. Den misstänkte hade dock hunnit med att få upp låset och var precis på väg att lämna när patrullen anlände. Mannen hörs på platsen och cykeln kan återlämnas. Man påträffade även misstänkt stöldgods i form av verktyg som tas i beslag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.