25 december 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot juldagen har polisens regionledningscentral hanterat ett 30-tal ärenden som rör Östergötlands län. De ärenden som har hanterats är till stor del egeninitierade ärenden av polispatrullerna i form av kontroller av fordon och personer. Några ärenden gällande psykisk ohälsa har hanterats. Ingen har gripits för brott.

00:15 Polisen larmades till en bilfirma i området Klockaretorpet i Norrköping. Flera personer sågs på övervakningsfilm från lokalen. Flera polispatruller larmades till platsen. Gärningspersonerna hade brutit sig in i lokalen och stulit flera bilnycklar samt en ny BMW. Polisen sökte efter den stulna bilen. Bilen hittades någon timme senare i Stockholm brinnande. Ingen person fanns då i den. En anmälan om grov stöld genom inbrott är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

04:08 Polisen larmades till en byggarbetsplats i området Gottfridsberg i Linköping. På ett kameralarm kunde ett larmföretag se hur en obehörig person fanns inne på området. En man som stämde överrens med utseendet på personen från kameraövervakningen kontrollerades i närområdet och han misstänks för stöld genom inbrott alternativt olaga intrång. Mannen är 35-årsåldern. En utredning är påbörjad.

-

04:38 Polisen larmades till en bar på Olai Kyrkogata i Norrköping med anledning av ett inbrottslarm. Någon har krossat ett fönster och tagit sig in i lokalen. Växelkassa saknas. Det är inte känt hur mycket pengar som fanns i den. En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.