26 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Polisinsatsen i Göteborg under juldagen förlöpte mycket lugnt. Följande statistik från kvällen/ natten:

3 Lob
7 avvisanden från centralstationen
1 rattfylleri.
2  körkorts omhändertaganden. 
2 narkotikabrott. 

00.27 Vara, trafikbrott.
En bilist ringer till ledningscentralen då han har en sk. EPA-traktor framför sig som kör betydligt fortare än vad som är tänkt. EPA-traktorn försöker skaka av sig vittnet som ligger bakom men det ter sig inte bättre än att den krockar med en parkerad bil inne i samhället Järpås. Vittnet visar sig vara en väktare som legat bakom tills polis kom till platsen. Ingen kom till skada men föraren är misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt att man tar bilen i beslag för en trafikteknisk undersökning.

01.43 Trollhättan, inbrottsstöld.
Ett larm går till en verkstad på Lantmannavägen varför väktare samt polis beger sig till platsen. Man kan konstatera att en ruta är krossad samt att någon har varit inne i lokalerna. När man påbörjar sitt uppdrag springer en man från platsen. Efter lite sökande kan man fånga in mannen en bit från platsen. Oklart om man hunnit få med sig något från verkstaden i skrivande stund.

03.27 Alingsås, skadegörelse genom klotter.
Vittne ser hur några personer är på väg in på spårområdet för att troligen klottra då man såg sprayflaskor som de bar på. De klottrar på tåg som står stilla invid järnvägsstationen i Alingsås. Polis kan gripa en man ganska omgående som bar på en plastkasse med sprayburkar i. Efter ytterligare lite sökande i närområdet kan man gripa ytterligare två personer som hade sprungit från platsen. Samtliga tre får åka med till stationen för vidare utredning.

03.35 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
En person larmar från sin lägenhet att det brinner varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Det är ett trygghetslarm som mannen utlöst då det börjat brinna i hans bostad på Östra Andersgårdsgatan. Mannen får åka med ambulansen till sjukhus då han andats in mycket brandrök. Trolig orsak är att mannen har rökt i sin säng och sedan har det börjat brinna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.