26 december 08:06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har (utöver nedanstående) omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Personen misstänks i samband med detta för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ett antal ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:33 Trafikbrott, Storuman: Polisen får samtal om att en bilist spelat hög musik vid Folkets hus. Polispatrull åker till platsen och stoppar den aktuella bilen. Föraren får en tillsägelse om musikvolymen samt en ordningsbot för att ha visat annat än vitt eller gult ljus framåt på fordonet.

00:39 Trafikbrott, Umeå: Polisen får samtal om att fordon sladdar och gasar på en parkering till ett shoppingcenter, Alvik. Polispatruller åker till platsen. En förare får ordningsbot för att ha visat rött ljus framåt på sitt fordon.

02:59 Misshandel, Vilhelmina: Polispatrull beordras till en adress i kommunen där det är bråk på en fest. I samband med detta har det blivit slagsmål och två personer misstänks för misshandel. Polisen håller förhör och upprättar anmälningar.

03:21 Rattfylleri, Skellefteå: Polispatrull observerar en personbil som sladdar och framförs i hög hastighet på Klockarbergsvägen. Innan patrullen hinner stoppa bilen sladdar den i diket.

Föraren, en man, misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.