26 december 08:23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ett antal ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:45 Rattfylleri, Övertorneå: Bilförare, en man i 25-årsåldern, misstänks för rattfylleri och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas. Mannen släpps sedan.

02:14 Olaga hot, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress med anledning av ett bråk mellan personer som känner varandra. En person grips för att ha hotat andra med ett tillhygge. Förhör hålls och en anmälan samt en motanmälan gällande olaga hot upprättas.

02:36 Rattfylleri, Övertorneå: Polispatrull uppmärksammar att en personbil ligger i diket vid riksväg 99. Två personer har färdats i bilen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats.

Föraren, en man i 35-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.