27 december 06:27, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Personen misstänks i samband med detta för våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:05 Trafikbrott, Boden: Förare av A-traktor i Sanden får ordningsbot för onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse.

00:08 Trafikkontroll på Hammarvägen, Öjebyn: En förare får ordningsbot för onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse. Trafikkontrollen är en del av polisens medborgarlöften i kommunen.

01:05 Trafikbrott, Boden: Bilförare får ordningsbot för att ha kört på gång- och cykelväg i centrum.

02:18 Trafikkontroll, Gällivare: En förare på Parkgatan i centrum får ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

02:19 Trafikbrott, Gällivare: Bilförare på Ågatan får ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

04:01 Viltolycka, Älvsbyn: Personbil kolliderar med älg på länsväg 374, 2,5 kilometer norr om Strycktjärn. Fem personer färdas i bilen. Två av dem får glassplitter på sig och förs med ambulans till sjukvård. Föraren ordnar själv med bärgning av bilen.

06:11 Brand, Luleå: Polispatrull beordras till Notviken med anledning av brand i ett trapphus. Branden släcks av räddningstjänst. Patrullen är ännu kvar på platsen och arbetar med ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.