27 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

16.20 Göteborg, trafikolycka.
En bilist samt en El-spark cykel är inblandade i en olycka på Olof Skötkonungsgatan varför ambulans samt polis kallas fram till platsen. Allt tyder på att den som framfört El-spark cykeln har kört mot enkelriktat och detta får den fortsatta utredningen utvisa. Mannen som är i 20 års åldern får åka med ambulansen till sjukhus för kontroll.

17.31 Göteborg, personrån.
En person blir rånad av tre för honom okända män på Bredfjällsgatan. De hade hotat honom med kniv och skulle ”hugga” honom om han inte överlämnade sina personliga tillhörigheter. De tar hans mobiltelefon och sedan springer de från platsen. Polis tar upp en anmälan och ingen är gripen i nuläget.

18.56 Uddevalla, rattfylleri m.m.
En patrull skall stanna och kontrollera en bilist på Strömstadsvägen men denne vägrar och försöker köra ifrån patrullen. Föraren får sladd på sitt fordon och krockar med en parkerad bil. Föraren springer från platsen men hinns upp av patrullen som kan gripa honom. Han får sedan följa med för vidare utredning och är nu misstänkt för olovlig körning, rattfylleri, vårdslöshet i trafik, narkotikabrott genom både innehav samt eget bruk.

01.23 Lerum, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
En patrull skall kontrollera en bil på Norra Rydsbergsvägen och när bilen stannar springer föraren från platsen. Kvar i bilen är det 4 andra unga personer. De får följa med till stationen då bilen verkar stulen samt att man hittar misstänkt narkotika i samband med kontrollen.

01.45 Borås, mordförsök.
En man i 20 års åldern inkommer på Borås sjukhus med mycket allvarliga skador. En bil har setts i samband med att mannen lämnats av utanför akuten. Mannen är inte hörbar i nuläget utan de vårdande insatserna får gå i första hand.

06.41 Svenljunga, trafikolycka.
En singelolycka på Länsväg 156 mellan Svenljunga samt Örby. Bilen har kört av vägen på grund av mycket halt väglag. Räddningstjänsten flyttar på bilen som står till hinders. Samtliga tre personer som färdades i bilen får åka ambulans till sjukhus för kontroll.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.