27 december 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.


Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat något fler ärenden än tidigare nätter och kan jämföras med en vanlig lördagkväll minus krogrelaterade ärenden. I Östergötlands län har fyra personer gripits misstänka för rån, se nedan.

20:38 Polisen larmades till området Lektorshagen i Linköping. En man i 20-årsåldern hade blivit utsatt för ett personrån utomhus av 4-5 för honom okända gärningspersoner. Han ska ha blivit slagen och hotad med ett tillhygge. Flera polispatruller var på plats och genom ett bra polisarbete kunde fyra personer lokaliseras och gripas för inblandning i rånet. Ytterligare en person togs med förhör. Alla fem har under natten anhållits av åklagare. Alla anhållna är män i övre tonåren. Den drabbade mannen skadades inte fysiskt allvarligt och behövde inte uppsöka akutsjukvård. Ärendet leds nu av åklagare.

-

00:20 Polisen larmades till en lägenhet på Järdalavägen i Linköping. En man ska ha blivit aggressiv och tagit sönder en fönsterruta till entrédörren i trapphuset och även slagit sönder saker i den lägenhet där han befann sig. När polisen kom till plats gick han mot poliserna med ett stickvapen i händerna. Poliserna sprayade mannen med pepparspray och han kunde gripas. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för grovt hot mot tjänsteman och skadegörelse. Han fördes till polisstationen och kommer att förhöras efter tillnyktring. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

-

05:35 Polisen larmades till en tatueringsstudio på Repslagaregatan i Norrköping. Någon hade kastat in ett föremål genom en fönsterruta. På platsen luktade det rök och polisen misstänker att föremålet kastades in i syfte att skapa en brand men ingen brand uppstod. Beslag har gjorts på brottsplatsen. En anmälan om försök till mordbrand är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.