27 december 08:24, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning i Västernorrlands län. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:04 Trafikbrott, Örnsköldsvik: Förare av A-traktor får ordningsbot och sitt körkort omhändertaget på grund av vårdslöshet i trafik. Föraren är minderårig och vårdnadshavare kontaktas.

00:34 Stöld, Sundsvall: Polisen får samtal om en pågående dieselstöld i Birsta. Polispatrull beordras till platsen. Ett antal dunkar och brottsverktyg påträffas på platsen. Dessa tas i beslag. Polisen följer spår och anträffar en misstänkt gärningsperson som grips. Brottsplatsen dokumenteras och vittnesförhör hålls. En anmälan upprättas.

00:55 Viltolycka, Sundsvall: Personbil kolliderar med rådjur på länsväg 595, Stöde. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:55 Trafikolycka, Härnösand: Polisen får samtal om att en personbil kört in i en stolpe på Västra Ringvägen. Personerna som färdades i bilen har setts lämna platsen. Polispatrull beordras till platsen. En anmälan gällande trafikolycka, smitning, upprättas.

01:48 Trafikbrott, Kramfors: Förare av A-traktor i centrum får ordningsbot för onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse.

02:28 Rattfylleri, Timrå: Bilförare på Timrå industriområde misstänks vara berusad och för följa med för provtagning. Personen saknar även behörighet att köra bil och misstänks utöver rattfylleri även för grov olovlig körning. En anmälan upprättas.

03:36 Rattfylleri, Sundsvall: Polisen kontrollerar en person som setts köra bil på en parkering i Birsta. Personen blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Personen saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande rattfylleri samt olovlig körning upprättas. Personen omhändertas enligt LOB.

 

Polisen utreder även ett grovt brott som ska ha skett i Ånge under natten. Polisen bedömer att händelsen inte innebär någon fara för allmänheten.

Utredning av ärendet pågår och just nu kan ingen ytterligare information lämnas på grund av förundersökningssekretess. När mer information finns att lämna kommer den att publiceras på polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.