28 december 05:47, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 18.47 Trollhättan, mord alt. dråp
Polis och ambulans kallas till ett radhusområde vid Karlstorp efter det att det varit bråk på platsen. Det uppges även från SOS att en person kan var avliden på platsen. När polisen kommer fram så finner man en avliden kvinna i fastigheten. Platsen spärras av och då inleds även en förundersökning med rubricering mord alternativt dråp. Anledningen är att man på plats inte kan avgör hur kvinnan avlidit. Platsen kommer att genomgå en teknisk undersökning och kroppen förs till sjukhus. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken. Övriga som befann sig i fastigheten har hörts av polis men ingen är för närvarande gripen. Polisen har även genomfört dörrknackning i närområdet.

Kl 19.33 Trollhättan, blåljussabotage mm
Polis larmas till Lantmannavägen i Kronogården efter det att ungdomar i området skjutit med raketer bl a in i trapphus mot balkonger mm. När polis anländer så riktas även raketer mot polisen fordon och personal. Förstärkning larmas till platsen. Polisen uppskattar att det handlar om ca ett 20-tal ungdomar som är aktiva då det gäller smällare och raketer. Det tar ca en till två timmar för polisen att lugna ner situationen. Inga kända personskador eller egendomskador. Anmälan upprättas då det gäller blåljussabotage och lagen om explosiva varor. Ingen gripen. Polisen kvarstannar fram till ca kl 04.00 för att förhindra nya brott.

Kl 01.30 Göteborg, bilbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Kryddnejlikegatan med anledning av en brand i en bil. Uppgifter kommer fram om att en bil ska ha lämnat platsen för branden direkt efter det att branden startat. Den misstänkta bilen hitta aldrig. Räddningstjänsten släcker och polis upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Inga kända personskador.

Kl 02.00 Tidaholm, viltolycka med personskada
En personbil kolliderar möjligen med en älg vid riksväg 26, Madängsholm, Baltak. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas via SOS till platsen. Eftersök på älgen. Bilföraren en man för till sjukhus med okända skador. Bilföraren uppger att han väjt undan för djuret men det är oklart om älgen skadas.

Kl 03.04 Göteborg, brand i garagelänga
Polis och räddningstjänst larmas till en brand i en garagelänga vid Värmegatan. I garaget finns de sju bilar parkerade och polisen kan tillsammans med räddningstjänst lokalisera bilen som branden startat i. Oklart hur branden startat men polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Mestadels rökskador på övriga bilar. Inga kända personskador.

Kl 04.07 Göteborg, personrån
En man larmar via SOS om att han blivit utsatt för ett rån på Järntorget vid Linnégatan. Han uppger att han blivit rånad av 6-7 män och blivit av med kontanter och bankomatkort. Flera polispatruller åker till platsen för att söka efter gärningsmännen. Polisen kontrollerar flera personer i närområdet och två män grips. Två personer omhändertogs för berusning. Inga uppgifter om personskador. Inte heller några detaljer kring hur rånet gått till.  

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.