28 december 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:52 Trafikolycka, Kiruna
Två fordon är inblandade i en olycka i korsningen Hjalmar Lundbohmsvägen/Per Högströmsgatan i Kiruna. En ordningsbot (böter) utfärdas till ena föraren då väjningsplikt ej iakttagits. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:00 Narkotikabrott, Luleå
Polis kontrollerar två personer i Gammelstad, Luleå. En av dem misstänks för ringa narkotikabrott, innehav, och anmälan upprättas.

02:18 Trafikbrott, Kalix
Polis kontrollerar en personbil i centrala Kalix. Ordningsböter utfärdas med anledning av att aktuellt fordon är avställt samt för störande körning i tätbebyggt område.

03:29 Brand, Luleå
Polis larmas till en brand i en byggnad väster om Bergnäset, Luleå. Orsaken till branden är inte fastställd och den ska utredas. En anmälan gällande misstänkt mordbrand upprättas. Det finns inga uppgifter om personskador.

04:03 Trafikbrott, Kalix
Polis stoppar och kontrollerar en personbil som saknar registreringsskyltar. En ordningsbot (böter) utfärdas.

Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.