28 december 07:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har thittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits, men fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.03 polisen fick samtal om bråk på en bostadsadress i Lambohov. Framkomna på plats träffade polisen på en tonårsflicka som kunde misstänkas för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Hon fick följa med för provtagning och förhör.

00.11 i samband med en fordons- och förarkontroll på Finspångsvägen i Norrköping uppstod misstanke uppstod om ringa narkotikabrott på en passagerare. Det var en man i 35-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör.

00.18 i samband med en kontroll i Fiskeby blev en man i 55-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. han fick följa med för provtagning och förhör.

00.42 i saband med en kontroll av en person i stadsdelen Västra Lundby uppstod misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk och en kvinna i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

01.01 polisen fick samtal om att en person hade försökt genomföra ett inbrott i stadsdelen Kneippen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till stöld, med anledning av att en glasruta hade krossats i syfte att genomföra inbrott. Polisen spanade även i närområdet men kunde inte finna någon misstänkt.

01.37 polisen fick SOS-larm om brand i en lokal på Kristinagatan i Norrköping. Polisen var snabbt på plats och kunde släcka elden. Det visade sig att någon har krossat en glasruta och sedan kastat in något brinnande föremål. Polisen har påbörjat en utredning om försök till mordbrand och platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.