Uppdaterad 28 december 22:21

28 december 11:13, Försvunnen person, Blekinge län

Polisen söker iakttagelser gällande en försvunnen person.

Polisen har fått larm om en försvunnen person som senast sågs till strax norr om Emmaboda vid 11-tiden idag.

Det är anhöriga som larmar Polisen då mannen inte återvänt efter att han lämnat platsen i bil. Mannen är i 80-års åldern och kan uppträda förvirrat/ha svårt att lokalisera sig.

Mannen beskrivs vara cirka 175 cm lång med grått kort hår. Han är troligen iklädd en mörkblå jacka och går med käpp.

Polisen vill nu uppmana allmänhet att hålla ögonen öppna efter bilen som är en Ljusgrön Renault Scenic med registreringsnummer som börjat på UAA5. Iakttagelser från hela regionen med omnejd är av intresse.

Om du ser en bil som stämmer in på detta signalement just nu vill vi att du ringer 112 och ber att få tala med polisens ledningscentral i region syd, med anledning av en försvunnen person.

Om du tror dig ha gjort en iakttagelse av en sådan bil tidigare idag (efter klockan 11:00) så vill vi att du ringer oss på 114 14.

Uppdatering kl. 22.10: Mannen är anträffad välbehållen. Det var en observation från allmänheten som ledde till anträffandet. Polisen tackar för de uppgifter som inkommit.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.