28 december 18:00, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Norrbotten, flera viltolyckor har inträffat under eftermiddagen

Polisen har kontaktats gällande sex viltolyckor på olika platser i länet. Inga personskador har rapporterats.

Strax före kl 14 inträffade en olycka på länsväg 805 ett par mil öster om Kvikkjokk, Jokkmokk. En bilist hade kolliderat med en älg. Älgen lämnade platsen och en eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera djuret.

En stund senare kolliderade en bilist med en ren i Jockfall, Överkalix. Oklart om renen fick några skador, den lämnade platsen. Samebyn informerades.

Efter kl 15 kolliderade en bilist med en älg på länsväg 373 väster om Roknäs, Piteå. Älgen skadades troligtvis. En eftersöksjägare kallades ut.

I Gunnarsbyn, Boden, sågs en skadad ren vid länsväg 763. (Ingen trafikant har ännu anmält någon olycka, vilket gör att det kan komma att rubriceras som en smitning från trafikolycka).

Vid 16-tiden kolliderade en trafikant med en ren på E45 ett par kilometer norr om Moskosel, Arvidsjaur. Renen dog och samebyn informerades.

En timme senare inträffade en olycka på E10 vid Björkberget, Gällivare. En bilist kolliderade med en älg. Älgen lämnade platsen, oklart om den var skadad. En eftersöksjägare kallades ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.