29 december 07:27, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

01.10 en inringare anmälde att ett inbrott hade upptäckts i en lägenhet i Vagnhärad. När inringaren kom hem upptäcktes att någon varit inne och letat genom skåp och lådor. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Lägenheten är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Det är än så länge oklart vad som kan ha stulits.

02.56 i samband med en fordons- och förarkontroll av fordon i Vagnhärad uppstod misstankar mot båda förarna. En av förarna, av en traktor, blev misstänkt för rattfylleri och den andra, som körde en moped, blev misstänkt för olovlig körning. A-traktorföraren fick följa med för provtagning och förhör. Båda två tonåringarna överlämnades till sina vårdnadshavare.

Polisen har under kvällen och natten fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador. Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.