29 december 14:51, Rån övrigt, Göteborg

Envarsingripande i butik i Guldheden. En man frihetsberövad av polis.

Överfallslarmet löser ut i en matbutik vid Dr Fries torg. Ledningscentralen får kontakt med personalen på plats. En man ska ha ertappats med att stjäla i butiken och personalen har ingripit. Flera i personalen ska nu vara involverade i ett försök att gripa mannen.

Väktare och polis larmas till platsen. Den misstänkte uppges vara beväpnad med både ett järnrör och en kniv. Personalen ska dock ha lyckats säkra både kniv och järnrör. Den misstänkte lyckas ta sig loss och springer ut precis när väktare anländer. Han springer dock rakt i famnen på polisen som även de kommit till platsen. Denna gång så slutar dock händelsen med ett frihetsberövande och rakt in i polisens fordon. Inga kända personskador. Mannen uppges i första läget vara misstänkt för rån/motvärnfallet. Den misstänkta mannen uppges vara påverkad och blir därför först omhändertagen för tillnyktring och sedan hörd som misstänkt för brott.

Återstår att se om det kan finnas ytterligare brottsmisstankar, bl a brott mot knivlagen. Den misstänkte är en man i 25-årsåldern.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.