29 december 17:59, Åldringsbrott, Kumla

Två män i 85-årsåldern har uppvaktats i sina hem av två personer som uppenbart haft brottsliga avsikter.

Den första händelsen skedde i Åbytorp vid 17:30-tiden. först hade han fått ett telefonsamtal om att en ny telefon skulle installeras hos honom. En stund senare ringde det på två män som uppgav sig representera Telia varefter de försökte tränga sig in bostaden.

Målsägaren satte dock foten för dörren och förhindrade männen att komma in. De försökte då förmå målsägaren att följa med ut till deras bil för att betala. Efter att ha blivit tillsagda att försvinna lämnade männen, som uppskattningsvis var i 28-30-årsåldern, platsen.

 

Den andra händelsen utspelade sig i centrala Kumla nära Torget. Det anmäldes kl 19:44 till polisen och hade utspelat sig ca 19:00. Även vid detta tillfälle blir målsägaren uppringd av en kvinna som utger sig representera Telia och att målsägaren ska få en telefon installerad.

Kort därefter blev målsägaren uppsökt av en man som uppgav att det hela skulle kosta 20 kr. Målsägaren tog då fram sitt betalkort som mannen tog emot. Därefter sa denne att han skulle hämta något utanför varefter han lämnade platsen utan att komma tillbaka.

Polisen har inlett dörrknackning i området för att om möjligt få iakttagelser i ärendet. Det är ännu oklart om målsägaren blivit av med pengar från sitt konto.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.