03 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson

02.11 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Inkommer larm om en övertänd byggnad på Järnbrotts Prästväg varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Oklart i nuläget hur branden startat. Ingen spridningsrisk och inte några personer på platsen som har någon koppling till byggnaden. Branden släckt och polisen skriver en anmälan.

03.26 Göteborg, inbrottsstöld.
Ett vittne ser hur två maskerade personer försöker få ut en traktor ur en byggnad på Kalkbruksgatan varför polis larmas till platsen. Två män kan gripas av poliser som gemensamt sökt av området. De båda männen är kända av polis sedan tidigare och körs in till stationen för vidare förhör.

04.57 Göteborg, grov skadegörelse genom brand.
En byggnad på Klubbvägen brinner varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig vara någon form av barack som brinner, oklart vem den tillhör i skrivande stund. Förmodligen har en väktare som var på plats lyckats skrämma iväg en person som setts i samband med branden.

05.30 Göteborg, försök till personrån.
En kvinna blir attackerad på Danska Vägen av två maskerade personer som hotade henne med en kniv. De vill ha pengar men hon hade inga kontanter på sig. Hon erbjöd dem då sin mobiltelefon men den ville de inte ha och istället slog de till kvinnan två gånger i ansiktet innan de sprang från platsen. Polis till platsen men hittade inte på några personer som stämmer in på de båda rånarna, en anmälan skrivs.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.