03 december 07:12, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 31 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:17 Polis beordrades till en bostad i området Hovslätt, Jönköping, efter larm om en misshandel i relation. När polis kom till platsen kunde mannen i 30-årsåldern gripas misstänkt för misshandel. Under natten anhölls han också och ärendet är nu åklagarlett. Den drabbade kvinnan, i 25-årsåldern, fördes av polispatrull till sjukhus för kontroll.

01:46 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 26 vid Skeppshult uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

03:52 Polis larmades till Ljungarum, Jönköping, med anledning av ett pågående inbrott inne på en logistikcentral. Några gärningspersoner ska ha brutit sig in via ett fönster, stulit en lastbil och sedan försvunnit från platsen. Flera polispatruller och hundpatrull har letat efter gärningspersonerna men i nuläget har ingen frihetsberövats. Lastbilen hittades tom några kilometer från logistikcentralen. Det är ännu oklart vad som stulits. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.