03 december 07:12, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 52 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:19 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kungsvägen i Mjölby uppstod misstanke om rattfylleri och användning av mobil under färd mot föraren. Mannen i 55-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

22:54 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Kristinagatan i Norrköping efter larm om en brand i en byggnad. Två gärningspersoner ska ha krossat en ruta till ett företag, kastat in ett brinnande föremål och sedan försvunnit från platsen. När polis kom dit syntes inga öppna lågor och det visade sig att branden inte tagit sig. Polispatrull har genomfört vittnesförhör och kommer skriva en anmälan om försök till mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt. Ingen person ska ha skadat sig i samband med denna händelse.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, en viltolycka med rådjur utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.