30 december 07:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksai polisområde Södermanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits misstänkt för brott, en har omhändertagits på grund av ordningsstörning/berusning och tre har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.05 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nyfors, Eskilstunauppstod misstanke om att föraren, en kvinna i 20-årsåldern var drogpåverkad. Hon fick följa med polisen för provtagning och förhör. En passagerare i bilen, kvinna i samma ålder, blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och fick också följa med i samma syfte.

00.07 i samband med en rutinmässig personkontroll i centrala Nyköping blev en man i 60-årsåldern gripen, misstänkt för innehav av narkotika. Han blev efter förhör anhållen av åklagare vid 02-tiden.

03.44 en polispatrull försökte stoppa en mopedist i stadsdelen Årby i Eskilstuna men mopedisten försökte köra vidare och körde då in i en trottoarkant och körde omkull. Personen sprang från platsen och en spårning med hund påbörjades. Polishunden spårade till ett trapphus på Årbygatan och där kunde den flyende omhändertas. Det var en man i 40-årsåldern och han misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs efter det.

Polisen har från midnatt fått ett tiotal samtal om störande och vårdslös användning av fyrverkerier.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.