Uppdaterad 30 december 17:26

30 december 17:26, Övrigt, Eksjö

Olaglig sammankomst i Eksjö.

13.51. Polisen fick in uppgifter om en allmän sammankomst i Eksjö som saknade tillstånd, något som kan resultera i en anmälan om brott mot ordningslagen.

Enligt grundlagen är det en rättighet att få demonstrera och uttrycka sina åsikter utan tillstånd, så länge inga lagar eller regler bryts. Som exempelvis brott mot ordningslagen, brott mot trafiklagar eller att demonstrationen urartar i skadegörelse eller våldsamheter.

Polisen följer sammankomsten och kommer se till att lagar och regler följs och att allt går lugnt till och avlöper väl.

16.11. Sammankomsten upplöste sig själv efter drygt två timmar när människor gått mellan olika platser i Eksjö. Polisen har tagit in tre personer för förhör och en person har omhändertagits för brott mot polislagen paragraf 13 om störande av allmän ordning. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen och en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet. Under kvällen kommer polisen ha kvar extra resurser i Eksjö.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.