04 december 07:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 45 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). En personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

02:09 Polis larmades till området Malmbäck, Nässjö, med anledning av ett pågående inbrott i en källare. När polis kom till platsen hade gärningspersonen försvunnit på en cykel. Efter spaning kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för försök till stöld alternativt stöld. Polispatrull har genomfört vittnesförhör och säkrat spår.

04:02 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Odengatan i Gislaved efter larm om en bilbrand. Enligt SOS-larmet ska en bil på en parkering ha börjat brinna. Polispatrull på plats har säkrat spår och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. I nuläget finns ingen misstänkt. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

04:18 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Radhusvägen i Gislaved efter larm om ytterligare en bilbrand. Enligt SOS-larmet ska även denna bil ha börjat brinna på en parkering. Polispatrull på plats har säkrat spår och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Ingen person ska ha skadats i samband med denna händelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

05:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordades till länsväg 931 i Nässjö efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha fått sladd på bilen och hamnat på ett tågspår. När polis kom till platsen visade det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, tagit sig ur bilen oskadd. En bärgare kallades till platsen för att flytta på bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.