08 december 16:29, Uppdatering, Sundsvall

Uppdatering gällande det misstänkta mordet i Sundsvall.

I gårkväll kom det larm om en misstänkt skottlossning på Medborgargatan i Sundsvall. En person som var skjuten anträffades. Personen är avliden och anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande misstänkt mord har inletts och den är åklagarledd. En man är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Senast klockan 12 på torsdag måste den misstänkte mannen begäras häktad om så ska ske.

Både den avlidne och personen som är anhållen är hemmahörande i Västernorrland.

Utredningsarbetet pågår och hittills har forensiska undersökningar utförts, flera förhör har hållits och tips och underrättelser har bearbetats. Avspärrningen i området är hävd.

Arbetet med utredningen kommer att fortsätta och bland annat kommer fler forensiska undersökningar att utföras och resultat ska analyseras. Det kommer även att ske fler förhör samt bearbetning av tips och underrättelser.

Ytterligare information kommer inte att lämnas förrän tidigast på torsdag eftermiddag. När mer information finns att lämna kommer det att meddelas via polisen.se.

Tips och iakttagelser från allmänheten är fortsatt välkomna på telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.