01 februari 07:50, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

23.40 Polisen larmades med anledning av en misshandel i anslutning till en restaurang i centrala Eskilstuna. En person hade skallat en annan person och omhändertagits av ordningsvakter. Polis åkte till platsen och den av ordningsvakter omhängertagne personen, en man i 25-årsåldern, omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är misstänkt för misshandel, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman vid ordningsvakts ingripande, hot mot tjänsteman samt försök till misshandel.
Ytterligare en person omhändertogs enligt LOB vid restaurangen vid tillfället.

01.44 Polisen stoppade ett fordon för kontroll på länsväg 223, Mariefred. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren var berusad och han blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen